Zarezerwuj termin
(najbliższy wolny: 19 Maj 2012, 06:00)
Jesteś w » Mellea » Strona główna forum » Pielęgnacje » Włosy » włosy suche i zniszczone : Włosy

włosy suche i zniszczone

Twoje włosy są osłabione lub nadmiernie się przetłuszczają? Tutaj możesz zadać pytanie na temat pielęgnacji włosów

włosy suche i zniszczone

Postprzez Maja » 11 sie 2010, o 18:19

co poradzicie na suche włosy?? niby stosuję różne odżywki,ale nie widzę poprawy :( włosy nie chcą się układać,są matowe,a jak jest choć trochę wilgoci w powietrzu to się robi siano :/ znacie jakieś dobre maski?? a może jakieś tabletki łykać?
Maja

Re: włosy suche i zniszczone

Postprzez Ania » 14 sie 2010, o 09:22

W aptece kup jakiś suplement na włosy np. Silica :-) Ale efektów spodziewaj się najwcześniej po kilku tygodniach. Po drugie - kup dobrą maskę nawilżającą. Od siebie mogę polecić maski Gliss Kur - bardzo dobre są. Ostatnio używam tej najnowszej z masłem shea i kaszmirem. Przy bardzo zniszczonych włosach możesz taką maskę nawet po każdym myciu nakładać, nie tylko raz w tygodniu :-)
Ania

Postprzez charlotte » 14 sie 2010, o 15:02

do suchych wlosow obowiazkowo jedwab! ja jestem od niego uzalezniona ;) uzywam po kazdym myciu, a myje co 1-2 dni. nie mozna jednak przesadzic, bo wlosy beda wygladac na przetluszczone.
charlotte

Postprzez aneta » 14 sie 2010, o 15:10

Jako zwolenniczka naturalnej pielęgnacji polecam olejki roślinne :) Do włosów zniszczonych idealne są maseczki np. z masła shea, oliwy z oliwek, olejku kokosowego. Olejek taki trzeba wmasować we włosy (przed myciem), nałożyć folię i zmyć szamponem po co najmniej 30 minutach (im dłużej, tym lepiej :)
aneta

Postprzez mimi » 18 sie 2010, o 14:08

jakiś czas temu miałam strasznie zniszczone włosy i w sumie sama sobie byłam winna,bo ciągle używałam prostownicy. pomogła mi maska Wax,którą można kupić w aptece. nakłada się ją na włosy,na to folia i ręcznik. najlepiej jeszcze podgrzać taki "turban" suszarką,bo wtedy maska lepiej działa.po miesiącu regularnego stosowania, czyli tak z 2 razy w tyg,włosy były jak nowe :mrgreen:
mimi

Postprzez dotka » 19 paź 2010, o 12:01

moze lepiej zapobiegać niż leczyć?? na twoim miejscu do suszenia i prostowania (jeśli prostujesz) używałabym sprayu ochronnego,a raz na jakiś czas może pozwolić włosom wyschnąć bez używania suszarki.
dotka

Powrót do Włosy